Made by DV Studio Szolnok                                                                        tapiofurj@gmail.com

2000 óta családi vállalkozásunk „Tápiófürj” néven fürjtenyésztéssel foglalkozik. Ez idő alatt sok minden változott –velünk, körülöttünk-, úgy éreztük, itt az ideje, hogy honlapunk is –ismét- megújuljon.

Célunk azonban a kezdetektől változatlan: aki saját fogyasztásra akar egészséges fürjtojást termelni, vágófürjet vásárolni, lakhelyétől elfogadható távolságra, korrekt áron, kiváló minőségű, állatorvosi ellenőrzés alatt álló állományból választhasson, és igény szerint ketrecet is beszerezhessen.

Milyen változásokon mentünk keresztül?

Ott vagyunk minden nagyobb börzén, vásáron. Ma már az ország minden pontjára eljutunk, igény szerint megrendelőinknek házhoz is szállítjuk a megrendelt madarakat.

A hirdetések és szórólapok is kellettek, kellenek a tájékoztatáshoz, de a legjobb reklámot azok az elégedett vásárlók jelentik, akik egymásnak adják át a Tápiófürj elérhetőségeit. Aki még soha nem tartott fürjet, az is hamar megbarátkozik velük, mert a tartásukhoz nem kell különleges szaktudás, az alapvető tájékoztatást pedig megkapják a vásárolt madarakkal együtt.

Ráadásul –ami nem megvetendő a mai világban – nem igényel nagy befektetést sem. Néhány ezer forintból (ki-ki a lehetőségei szerint) biztosíthatja a családja, ismerősei és barátai számára az egészséges fürjtojást nap, mint nap. Sok visszatérő vásárló számol be róla ugyanis, hogy a fölösleget eladja a környezetében, így mindenki jól jár. Az eladó legalább részben visszanyerheti a madarak árát, a vevő pedig jóval olcsóbban jut garantáltan friss tojáshoz.

Sokat teszünk a vásárlók bizalmának nemcsak a megszerzése, hanem a megőrzése érdekében is. Az emberek értékelik, hogy nevünket adjuk a „termék” mellé, és bármikor elérhetnek bennünket. Nálunk a vevő és az eladó kapcsolata általában nem ér véget a vásárlással, később is hív, keres minket az, aki szaktanácsot szeretne, vagy az állományát szeretné bővíteni, cserélni.

A telep törzsállománya külföldről származik, folyamatosan gondoskodunk a vérfrissítésről is, hogy állandó minőségű tojóállományt tudjunk kínálni. Ma már keresnek minket az ország minden részéből, de a határon túlra is eljutott a Tápiófürj híre. Vásároltak tőlünk már Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából és Ausztriából is.

Nagyon jó érzés, mikor egy-egy vásáron, börzén odajönnek hozzánk a régi vásárlók, ismerősként, szeretettel köszöntenek, üdvözölnek, és beszámolnak róla, milyen szépen tojnak a madarak, mennyire megszerették a tojást. Annál pedig nincs is jobb, mikor valaki arról számol be, hogy valamilyen egészségi problémáján sikerült javítania a fürjtojás fogyasztásával. Ez is erősíti bennünk, hogy bár a kezdeti lépések nem voltak egyszerűek, jó úton járunk, és folytatni szeretnénk, amit elkezdtünk.

Ami nem változott!!!

Továbbra is korrekt (az egész országban egységes) árakon kiváló minőségű madarakkal állunk minden kedves vásárlónk rendelkezésére.


Magunkról

 Miért indítottuk el családi vállalkozásunknak ezt a formáját évekkel ezelőtt? A különböző információs csatornákon elárasztanak bennünket az egészséges táplálkozás szükségességével. Sokan rájöttek már, hogy egyszerűbb az egészséget megőrizni, mint a betegségeket legyőzni. Mind nagyobb szerepet kapnak a bio-élelmiszerek, különböző táplálék-kiegészítők. A tudatos vásárlók között egyre növekszik az egészséges táplálkozás iránti igény.

Egészséges táplálkozás? Tág és nehezen megfogható fogalom. A legjobb szándékkal sem tudjuk egyszerre megváltoztatni táplálkozási szokásainkat, étkezési kultúránkat. Mint mindent, ezt is apró lépésekkel, fokozatosan tudjuk csak elérni.

Mit kellene tennünk? Az előre csomagolt, tartósítószerekkel „átitatott” termékek elárasztanak bennünket. Azt mondják, a mi érdekünkben, hiszen a mai, rohanó világban egyre kevesebb idő jut a háztartásra, az otthon megtermelhető élelmiszerekre még kevesebb. Talán igaz, talán nem… Tennünk kell valamit magunkért, egészségünkért!

Mit tudunk mi családi vállalkozásunk keretében ennek érdekében tenni? Azt szeretnénk elérni, hogy mindenki maga termelhesse meg az egészséges életmódra való áttérés első lépéseként a naponta használt tojást.

A tojás számtalan ételünk alapanyaga, kiegészítője. Ma már ez is sokféle változatban kapható. Mélyalmos, farm, szelénes és még ki tudja, hány féle kínálja magát az áruházak polcain. Egészséges? Tényleg úgy termelték, és azt tartalmazza? Nem tudjuk követni sem.

Ha tojás, akkor csak tyúktojás? Miért kell ennek ilyen egyértelműnek lennie? Hiszen a fürjtojás az országban termelt élelmiszerek közül az egyik legegészségesebb, legvitamindúsabb termék. Mégis az egy főre jutó fogyasztásban szinte mérhetetlen, pedig minden olyan ételbe, amibe tyúktojást használunk, kiválóan alkalmas. Magas a vitamin és ásványianyag-tartalma. Gyógyhatását a kínai orvostudomány a mai napig használja. (Részletesebben olvashat róla a Tudta, hogy… menüpontban).

Sokan nem ismerik, sőt idegenkednek tőle, vagy pedig az anyagi helyzetükhöz mérten drágának tartják. Az, aki mégis venne 8-10 madarat, nem talál a lakhelyének közelében eladó állatokat, távolabb pedig nem éri meg neki elmenni. Többen hirdetnek bizonytalan származású, kétes egészségi állapotú madarat.

Ezért kezdtük el „Tápiófürj” néven -a gazdasági fürj beszerzését megkönnyítendő -, tevékenységünket. Azt szeretnénk elérni, hogy aki saját fogyasztásra kíván fürjtojást termelni, vágófürjet vásárolni, lakhelyétől elfogadható távolságra, korrekt áron, kiváló minőségű, állatorvosi ellenőrzés alatt álló állományból választhasson, és a tartásukhoz igény szerint ketrecet is beszerezhessen. Természetesen a kezdőket szaktanáccsal, pontos technológiai leírással látjuk el.

Elsődleges célunk, hogy minél több ember számára lehetővé tegyük az egészséges, vitaminokban és nyomelemekben gazdag fürjtojás fogyasztását. Ma már elmondhatjuk, hogy ez az egész országban mindenki számára elérhető.

Az egészséges életmódra való áttérés kis lépésekkel, fokozatosan történik. A fürjtojás fogyasztásával megteheti az első lépést.

Általános tudnivalók