Made by DV Studio Szolnok                                                                        tapiofurj@gmail.com

Aki fürjet kíván vásárolni, a következőképpen teheti meg.

Hívjon bennünket telefonon, írjon email-címünkre, és mi megkeressük a megoldást, hogy mindenki elégedett legyen.


Ha már eljutott a vásárlás lehetőségéhez, fontos tudnia:

1.Annyi madarat vesz, amennyit akar, semmilyen megkötés nincs benne.

2.A madarak a darabszám arányában vegyes színváltozatban kaphatók.

3.A tojástermelésre vásárlásnál 5 db tojóhoz ajánlunk 1 db kakast.

4.Aki tenyészteni szeretné, annak 3 tojóhoz 1 kakast javaslunk.

5.A ketrec vásárlása is csak lehetőség. Ez a ketrec 30 db madár elhelyezésére alkalmas, többet nem ajánlunk benne tartani.

 

A madarak elhelyezése:

Otthon a ketrec elhelyezése történhet a szabadban, de árnyékos, szélvédett helyen. Mindaddig kinn lehetnek, amíg a hajnali hőmérséklet eléri a + 10 C fokot. Utána zárt helyre kell betenni, ahol lehetőség van a legalább +8-10 C fok biztosítására. Erre a célra szinte minden építmény alkalmas, ami kitakarítható, fertőtleníthető.

Ha nincs meg a javasolt hőfok, vagy ősszel tovább kinn maradnak, nem éri őket egészségkárosodás, de a tojástermelés először csökken, majd abbamarad.

 

Takarmányozás:

A madarak takarmányozására szinte bármilyen csibetáp alkalmas. A legfontosabb dolog, hogy min. 18 % fehérjetartalma legyen. Ha mód van magasabb (20-21%) fehérjetartalmú tápot beszerezni, a tojások nagyobbak lesznek. Megeszi a dercés tápot is, de szívesebben fogyasztja a morzsázottat. Figyelembe véve a baromfiindító vagy nevelő tápok kalcium és foszfortartalmát, mészkő hozzákeverése szükséges. Szinte minden takarmányboltban vásárolható mészkőgríz. Szemcsemérete alapján ez a legmegfelelőbb. 100 kg baromfitáphoz 5 kg mészkőgríz ajánlott. Két darab megfelelő méretű adagoló edény alkalmazásával az adagolás egyszerűen megoldható. Reggel öntse be az etetővályúba a napi takarmányadag felét, majd rá az arányos mennyiségű mészkövet! Nem érdemes az egész napi adagot eléjük rakni, mert unalmukban nagyon sokat kivernek az etetőből.

 

Itatás:

A ketrec két oldalán elhelyezett itatóból történik. Az itatót ajánlott naponta tisztítani, reggel és este friss vízzel tele önteni. Hetente kétszer vitamint is kapjanak, 1 liter vízhez 1 ml arányban. A vitamint bármelyik tápboltban be lehet szerezni, több változatban is létezik.

 

A tojás tárolása, fogyasztása:

Megegyezik a tyúktojáséval. A receptek között a felhasználására is kaphatnak ötleteket.

 

A tartás ideje, a madár hasznosítása:

A madarakat a vásárlástól számított egy évig érdemes tartani, mert először a tojás mérete, majd mennyisége csökkenni fog. A táp esetleges egészségügyi várakozási ideje és a húsminőség érdekében javasolt a madarakat 3-4 nap alatt fokozatosan kukorica + búzadara etetésére átállítani. Ekkor már semmilyen kiegészítést nem kapnak. Az átállástól számított 3 hét múlva a madarakat le lehet vágni, vagy vágásra eladni.

Ha a megtermelt tojás egy részét eladja a szomszédoknak, a madarak árának nagy része visszanyerhető. A tojás a frissességét (hűvös helyen tartva) 6-8 hétig is megőrzi.

 

Jó tanácsok:

Ha bármilyen kérdése, problémája van, hívjon bennünket. Mindenkinek szívesen segítünk.

Vásárlói tájékoztató